fredag 7 mars 2014

Inför vecka 11

Hej!

Idag har vi haft en toppendag på Konserthuset då vi sett föreställningen "Drillar och draköron". Både barn och personal känner sig nöjda och lite trötta ;)

Vi startade vårt NTA-projekt Jämföra och mäta i veckan. Barnens förkunskaper har plockats fram och intresset för temat är förhoppningsvis väckt. Vi har tjuvkikat i den blå NTA-lådan och undrat över vad vi ska använda alla saker till under projektets 16 uppdrag. Vi får väl se!

I matematiken har vi påbörjat arbetet kring att hitta den upprepande delen i ett mönster. Det ska vi träna vidare på framöver. Den här gången tog vi hjälp av piprensare och pärlor. Barnen satt i par och började sätta  pärlor på piprensaren efter ett eget påhittat mönster. Halvvägs klara fick de byta piprensare med sin kompis och försöka lista ut vad den upprepande delen var och sedan fortsätta detta mönster. Därefter visade alla barn sin "nya" piprensare och pratade om det återkommande mönstret. Det var inte så lätt!

Barnen har fått skriva/ rita lappar till förslagslådan vad de önskar göra på idrotten. I onsdags hann vi med 3 av dessa önskelekar; Blåbärspaj, "kasta sig på en liten tjockmatta så den glider framåt-tävling" och Harry Potter.

Våren är igång och vi har pratat om vårtecken, tittat på film om detta och detta fortsätter vi med närmsta veckorna. Vi har pratat lite om blommorna snödroppe, krokus och tussilago. Om ni ser någon sådan blomma (eller annan blomma förstås) kan ni passa på att visa ert barn den.

Nästa vecka ställer vi in utedagen på måndag förmiddag. Vi ska istället komma igång ordentligt med NTA-projektet. Efter lunch tar vi en längre rast.

Fredag 14/3 är det äntligen dags att gå till Blackebergs bibliotek. Det är viktigt att komma i tid på morgonen för vi ska vara på biblioteket kl. 9.00. Jättespännande!

På torsdag 13/3 är det APT på skolan och fritids stänger 15.45.

Utvecklingssamtalen har börjat och det har varit väldigt trevligt. Ni som har bekymmer med att boka tiderna via skolwebben får gärna maila mig så jag kan hjälpa er med det.

Barnen fick en språkleksläxa med sig hem idag. Den ska vara klar till torsdag 13/3. Barnen ska måla de bilderna som slutar på samma ljud. Det har vi tränat på i skolan förut så jag hoppas att barnen kan visa er hur man ska göra den här gången!

Trevlig helg!
                                / fröken Louise


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar