fredag 28 mars 2014

Inför vecka 14

Hej!

Nu vet vi hur långt en groda kan hoppa ;) Barnen har arbetat i par. Först fick de träna sina grodor en stund. Vi diskuterade hur strart- och slutpunkten skulle vara. Ska man börja med framben eller bakben vid startlinjen? Hur mäter vi slutpunkten? Är det där grodan hamnar i själva hoppet eller dit den glider?  Varje barn hoppade sedan med sin groda 3 gånger. Det längsta hoppet mätte de tillsammans ut med hjälp av pappersremsor. Barnen har sedan fått gå runt i klassrummet med sin pappersremsa för att hitta en kompis som har lika lång längdremsa som sin egen. I hallen kan ni se alla barnens grodhopps-pappersremsor! Mycket remsor blir det ;)

 




Nästa vecka har vi temavecka vilket innebär att vi arbetar med NTA alla dagar. Vi har ju redan tjuvstartat med att mäta och jämföra våra kroppar, därefter har vi gått till att jämföra större saker runt omkring oss och idag var det avstånd vi mätte. Hela tiden har vi använt oss av pappersremsor. Nästa vecka kommer vi att prova på olika måttenheter. Vi ska göra ett dyk ner i den stora, spännande, blå NTA-lådan och plocka fram olika material som pennor, trådrullar, skedar, träpinnar och tandpetare. Kan man mäta samma sak med olika "enheter"? Vad händer? Men innan det ska vi ta hjälp av våra egna fötter. Vi fortsätter att ha förutsägelser och diskutera våra upptäckter tillsammans. I slutet av veckan plockar vi fram 10 röda och 10 blå färgkuber till varje grupp. Vi kommer att ha utedag och idrotts som vanligt.

Från och med onsdag 2/4 till och med tisdag 8/4 kommer Malin att vara ledig och Alexander kommer att vara vikarie för henne.

Trevlig helg!
                        / fröken Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar