fredag 23 september 2011

En händelserik fredag

Med raska kliv gick vi iväg på en morgonpromenad direkt kl.8.15. Vi gick runt och tittade och fotograferade var tre barn bor. Vi genade genom skogen tillbaka till skolan. Det blev fruktstund direkt när vi kom tillbaka. Sedan hade vi förberett en liten överrasning. Vi hade gjort iordning en liten uställning med barnens sommarminnen och eftersom utställningen öppnade idag så serverades det lite dryck och tilltugg. Barnen gick runt och tittade på varandras tavlor och pratade om vad de hade gjort under sommaren.
Eftersom det har blivit tradition med lite fredagsdisco så blev det även det före lunch.
Utställningen med somarminnestavlorna finns i vårt arbetsrum tills på måndag.



Efter lunch startade vi upp ett nytt arbetsområde - Kroppen. Vi vill att barnen ska utöka sitt ordförråd på olika kroppsdelar men vi kommer även att prata om känslor och olika sätt att kommunicera. Barnen fick prova på att markera ut olika kroppsdelar på smartboarden och Espresso. Vi gjorde även diagram över hårfärg och ögonfärg - finns uppsatt under anslagstavlan vid fototramen.

På barnens hyllor i hallen hänger en läxa som ska lämnas in senast på fredag. Läxan är att rita av sitt hus som de bor i - det ligger två papper i plastfickan, ett med instruktioner och ett som de ska rita på. Vi vill också att de ska träna på vilken gata och vilket nummer de bor på. De finns barn som har två adresser och då har vi utgått från den adress de är skrivna på men självklart får de gärna träna på båda adresserna.


Nästa vecka:
Måndag: Utedag
Tisdag: ABC-bok. Fritids stänger 15.45
Onsdag: Idrott
Torsdag: Data/mattegrupp
Fredag: Läxan med huset lämnas in.

Nu har barnen gått till Blackebergsparken i solskenet.

Trevlig Helg
önskar
Maud, Jenny, Peter

1 kommentar:

  1. Vad är adressen till det där spelet, espresso? Skulle vara kul och låta mina syskon testa, tack :)

    SvaraRadera