torsdag 29 september 2011

Onsdag & torsdag

Igår började vi jobba med Boken om.... Vi har satt ihop den boken själva istället för att använda oss av SET - boken. På första sidan fick barnen rita av sig själva och sedan hoppade vi fram några sidor så att vi kom till avsnittet om namn.Barnen fick färglägga de bokstäver som de har i sitt namn. De har fått läxa på sidan som är markerat med stjärna till onsdag nästa vecka. För er som inte tog hem böckerna igår så ligger de på barnens hyllor.
På idrotten lekte vi Familjen går på cirkus och Djurleken. Båda lekarna handlar om att lyssna och sedan agera. Det fungerade jättebra!
Idag har vi haft Matte- och datagrupper. Denna gång fungerade det bra att logga in på datorerna och alla barn skrev i Word och skrev ut sitt jobb. Utskriften sitter i barnens svarta pärmar.

Mattegruppen jobbade med olika sagor som vi löste på tavlan. Sedan fick barnen en uppgift som de skulle lösa i sin bok. Hur många grisar behövs det för att det ska bli tolv ben? Bilderna nedan visar barnens lösningar. Vi avslutade passet med att pröva en matteapp på iPad.


Vi tar gärna emot tomma toarullar och 50 cl petflaskor för kommande projekt!
Imorgon ska läxan att rita av huset lämnas in.

Ha en solig dag!
/Maud


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar