fredag 16 september 2011

Husbygge

Dagen startade med en kort promenad i Södra Ängby och vi tittade var två av barnen bor. När vi kom tillbaka hade vi samling med frukt.
Sedan hade vi ett arbetspass med FB som handlade om vårt arbetsområde Min adress. Vi pratade om olika boende former. Barnen fick sedan jobba i små tvärgrupper och bygga hus av olika material - lego, kapla, mjuka klossar, stora plusplus. Den största utmaningen i grupperna var att komma överrens om vilken sorts hus de skulle bygga. Resultaten av byggena finns uppsatta på väggen i korridoren. Vi fortsatte att leka i blandade grupper fram till lunch.

Nu har barnen gått till Blackebergsparken och kommer tillbaka senast 15.30 men det går bra att hämta där.

Vecka 38-41 kommer Södra Ängby skola att ha projekt Säker skolväg. Vi uppmanar då alla att så ofta det går att gå, cykla eller åka kommunalt till skolan. När man kommer till skolan på morgonen och har tagit sig till skolan på något av de sätten får de klistra upp ett löv på ett stort träd (plocka löv på vägen eller utanför skolan).
Nu till helgen är det Avlusningsdagar - allt för att slippa spridning av löss. Om detta och Säker skolväg kan ni läsa på Johan Michaelsons blogg http://sodraangbyskolaf-2.blogspot.com/


Vi saknar fortfarande flera lappar till fotografen. Ta med dem på måndag och stoppa i plastfickan på anslagstavlan.

Nästa vecka:
Måndag: UTEDAG
Tisdag:   ABC-bok
Onsdag: Fotografering. Samling 8.15 IDROTT
Torsdag: Data/Matematikgrupper
Fredag: Morgonpromenad 8.15

Trevlig Helg
önskar
Maud, Jenny, Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar