fredag 7 november 2014

Fritids vecka 45


Nu har det gått en hel vecka sedan det roliga höstlovet och allt det roliga har fortsatt på fritids även den här veckan.
Vi har arbetat med mönsterbildning genom att färglägga mandalas och då också övat på finmotorik. Barnen har själva fått välja mandalas som vi skrivit ut. Många av dem var i höstens tema.

Eftersom det har regnat en del så passade det otroligt bra med ett regnpyssel där vi gjort små paraplyer och skrivit våra tankar om vad man kan göra ute när det regnar. Resultatet kan man beskåda vid det stora fönstret framför 1B:s klädhyllor och vid 1a's hyllor.

Under onsdagseftermiddagen packade vi mellis-vagnarna och begav oss till Kokosparken för att leka en lek som heter 21:an (fråga gärna barnen hur den går till).

 I torsdags var det studiedag och vi hade en lugn förmiddag inne på fritids för att sedan, efter lunch, gå till Björklunds hage. Väl framme i snöslasket så märkte vi ganska snart att det blev både blött och kallt och återvände hem till skolan och lät våra tre torkskåp få jobba! Det var i alla fall skönt med en promenad…

 Vi har försökt lägga upp filmen från föräldrafikat, men den är för stor. Vi jobbar på att förminska den eller göra den till flera små klipp.

 
Till fredag 14/11 vill vi att barnen tar med sig en mysig kudde, då vi ska uppmärksamma den nationella läsdagen och då kan det vara mysigt att ha en liten kudde med sig för att få fram en mysig känsla när vi läser.
 
Lössen är tillbaka på skolan och de har uppmärksammats i åk 1. Vi vill att ni luskammar barnen i helgen och behandlar vid behov, så att vi kan stoppa spridningen snabbt.

 Under november månad kommer det att hållas fritidssamtal i klass 1A. Dessa möten för 1B kommer att hållas under våren. Information och tider kommer.


Trevlig helg!

Lina, Jennifer, Linda och Simon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar