måndag 10 november 2014

Vecka 45

Hej!
Efter höstlovet återupptogs skolarbetet i årskurs 1.
På matematiken har vi arbetat med lägesord såsom: bakom, framför, på och höger/vänster. Eleverna har också fortsatt sitt vägande och analyserande av diverse föremål.
En halvklass från 1b besökte ”Kulturskolan” i början av veckan. Nästa vecka är det den andra halvan av 1b’s tur. Veckorna därpå blir det 1a’s tur att göra en utflykt dit.

Veckans bokstav var ”L” och barnen fick därför lukta på lakrits och smaka på lingon. Denna vecka delades även den första läxläxan i ”Den magiska kulan” ut. I sina egna ”stjärnböcker” finns anvisningar på hur läsningen ska gå till och dessutom fick barnen en uppgift till det aktuella kapitlet. Denna vecka är läsläxan kapitel 6 ”Fotboll ska vara kul”.

Det är viktigt att läsningen är kontinuerlig och vi hoppas att barnen får tillfälle att läsa veckans kapitel med en vuxen flera gånger i veckan. Tänk på att inte läsa längre än t.o.m. det kapitlet de har i läxa. Vi vill att eleverna ska vara på samma ställe i boken då pratar om nya ord och vad som just har hänt eller vad som kommer att ske.

En trevlig helg önskar

Håkan och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar