fredag 28 november 2014

Vecka 48


 Hej!
Under veckan som gick började klass 1a med kapitlet mätning i matteboken. Det gällde bland annat att mäta saker med hjälp av fötter och tumme.

De fortsatte att jobba med sina trollhäften och skrev i den en liten historia om sitt troll.

I samband med bokstavsarbetet fingrade och luktade barnen på färsk ingefära. Detta eftersom veckans bokstav var I/i. De fick sedan knyta an till den gångna veckans läsläxa och berättade glatt om sina favoritprogram på tv.

På fredagen pratade vi om varför och hur vi firar advent och jul i Sverige. De fick som avslutning göra omtänksamma julkort till en obestämd person i klassen. Dessa kommer att lottas ut varje dag i december.

Nästa vecka och kommande innan jul kommer vi att ha extra fokus på läsning. Vi kommer även att ha en uppföljning på detta i januari. Då pratar vi böcker och samtalar om lässtrategier, d.v.s. hur man kan närma sig och förstå en text och bli en stjärnläsare.

I och med söndagens första advent kommer vi att tända ljus och lyssna på radions julkalender ”High Tower”. Barnen behöver därför ta med sig ett värmeljus till sin ljuslykta som de gjort på fritids. Stort tack till klassföräldrarna för julkalendern.



Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 9 i ”Den magiska kulan" (läs- och skrivläxa) samt matteläxbokens kapitel 7

I måndags var den blå gruppen i 1A som sista grupp i årskurs 1 på utflykt till Brommaplan. Utställningen av deras egenhändigt skapade världar kommer så småningom.

På tisdag är det trygghetsdag, som blir en uppföljning av den tidigare trygghetsdagen i oktober då klass 1 sammarbetar med årskurs 5.

Den här veckan på fritids så har barnen tagit med sig glasburkar hemifrån som de målat i fina färger och glittrat som de vill. Tack till alla föräldrar som skickade med glasburkar! Vi hittade några glasburkar på fritids som vi kunde ge de barn som glömt glasburken hemma, ingen blev utan. Barnen är nöjda och nästan alla har gjort förutom de som tyvärr varit sjuka, de får göra vid något bra tillfälle nästa vecka.
Nästa vecka kommer vi att göra julfönster av våra höstfönster i klassrummen under fritidstid samt dekorera lite ute på fritids, vi har redan smygstartat inne i legorummet.
På onsdag så ska vi till Blackebergsparken för lek och mellis och återkommer 15:30, om ni vill hämta tidigare så går det bra att hämta uppe i parken! :)
På fredagen så blir det leksaksdag som barnen önskat genom lappar i fritidslådan.


Trevlig helg!

Johanna, Håkan, Jennifer, Linda, Simon och Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar