fredag 21 november 2014

Vecka 47

Vecka 47

Hej!
Klass 1A gjorde i veckan ett litet test av sina nyvunna matematikkunskaper. Dessutom arbetades det med subtraktion/minus, bland annat med hjälp av talblock/klossar. Eleverna fick också för första gången denna termin pröva på matematikspel på Ipad.

Den nya högläsningsboken "Megakillen" har blivit en liten favorit för många. I samband med bokstavsarbetet luktade barnen på den snart allt mer aktuella julkryddan nejlika. Detta eftersom veckans bokstav var N/n. De fick sedan knyta an till den gångna veckans läsläxa och berättade glatt om sina favoritprogram på tv.

Läsningen går allt bättre och en del tycker att den blå boken är för lätt. Eftersom mängden text skiljer sig avsevärt mellan böckerna är det dock bättre att vänta med att byta bok tills det att flytet och säkerheten vid textläsande är på en hög nivå. Vi försöker därför se till att övergången till den röda boken blir smidig. Det ska ju vara kul att läsa.

Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 8 i ”Den magiska kulan" (läs- och skrivläxa) samt matteläxbokens kapitel 6

I måndags var den röda gruppen i 1A på utflykt till Brommaplan.

På Kulturskolan skapade barnen sin egen värld, med hjälp av kritor, oljefärg och lera.



De lyste verkligen av iver och skaparlust hos barnen och man kan inte annat än att se fram emot utställningen som kommer senare.


Den här veckan på fritids så har vi haft trafiktema, trafikkalendern har nya tävlingar varje månad och den här veckan fick barnen rösta fram en idrottsstjärna. Vi kollade på korta videos med de olika idrottarna, barnen fick en röstsedel där de röstade och sedan lade ner i en valurna.
Det var en uppskattad stund på dagen, de tyckte att det var kul att få rösta på sin favorit.
Varsitt knep&knåp-häfte fick barnen med korsord och bilder som de fick ta fram när de ville under fritidseftermiddagarna.
Nästa vecka börjar vi med julpyssel inför första advent med att dekorera ljuslyktor som sedan avslutas med ett glitter- och glamourdisco på fredagen.

Vi vet om att 1b har disco senare samma kväll, men vi tänker att barnen inte kan få för mycket disco på en dag :) Vi vill passa på att avsluta Lindas tid här hos oss på ett roligt sätt.


Vi på fritids vill gärna att barnen tar med sig en tom och diskad glasburk till nästa vecka(helst måndag) som barnen kan dekorera och göra glaslyktor av. Tack så mycket alla föräldrar för hjälpen med det.

Trevlig helg!
Johanna, Håkan, Jennifer, Linda, Simon och Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar