fredag 14 november 2014

Vecka 46

Hej!

Först av allt måste det poängteras hur bra det gått med veckans hemuppgifter, både i svenska och i matematik. Stort tack till er föräldrar som läste vår önskan i bloggen förra veckan. Det märktes att barnen tagit läsningen på allvar, de var stolta och det var väldigt roligt att få lyssna på när några av barnen läste sin läsläxa för varandra i grupp. Fortsätter de att träna hemma flera gånger i veckan så är snart alla barnen stjärnläsare.

Eftersom det var barnboksvecka och nordisk biblioteksvecka med tema ”Troll i Norden”, passade vi på att titta lite extra på berättelser om övernaturliga varelser och mystiska väsen. De pratades om troll, jättar och tomtar. Barnen har också fått arbeta med trolldeg, tillverkat fina bokmärken och börjat göra personliga ”trollböcker”.

I matematik har vi arbetat med likhetstecknet och samtalat om likheter. Vi har också arbetat med addition och skrivit på mattespråket. Veckans bokstav har varit ”E/e” och barnen fick lukta och smaka på Eukalyptus. På torsdagen fick alla läsa och berätta om sina favoritsporter i mindre grupper innan vi läste ett nytt kapitel i ”Den magiska kulan” och gick igenom de nya hemuppgifterna.

Veckan i 1A avslutades med att vi utvärderade och kom överrens om att alla skulle ta sitt ansvar för att skapa arbetsro på lektionerna, därefter såg de på ”Bokstavslandet”. Walter och Gabriel har varit veckans värdar.

Veckan i 1B avslutades med en mysig lässtund, då de barn som ville fick ha sin kudde i klassrummet. Veckans värdar har varit Amanda och Davin i 1B.

Nu har båda grupperna i 1B varit i bildverkstaden på Kulturskolan vid Brommaplan.
Nästa vecka är det dags för 1A att åka dit. När båda klasserna varit där kommer vi att göra en liten utställning och visa våra verk på avdelningen.

Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 7 i ”Den magiska kulan (läs- och skrivläxa) samt matteläxbokens kapitel 5. Några elever har slagit in sina läseböcker i omslagspapper och på så sätt fått en mer personlig och hållbar bok.


Vi har i slutet av veckan observerat några fall av vinterkräksjuka på skolan. Vår uppmaning till alla föräldrar är att ni följer vårdguidens rekommendationer och verkligen försäkrar er om att era barn är friska innan de kommer till skolan.
Vårdguiden rekommenderar att man är hemma åtminstone 24 timmar sedan man blivit helt besvärsfri.
Ni kan läsa mer på vårdguiden


Vi hoppas att ni får ett trivsamt veckoslut.
Johanna, Håkan, Jennifer, Linda, Simon och Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar